България скърби! Обявен е ден на траур за жертвите от катастрофата на АМ "Тракия"

България скърби! Обявен е ден на траур за жертвите от катастрофата на АМ

Днес е Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия". 
Вчера, на фаталния петък 13-и, пътнически автобус на фирма "Юнион Ивкони", пътуващ от Бургас за София се преобърна. При инцидента загинаха 6 души, а 23, сред които и дете, бяха ранени. Повече от 14 линейки извозиха ранените до 6 столични столични болници.
Причината за тежкия инцидент е съприкосновение "между два леки автомобила и автобуса", твърдят разследващите.
До момента е установено, че автобусът има удостоверение за техническа изправност, а техническият преглед е от 6 февруари 2018 година.
Екипът на ИА "Автомобилна администрация", който е изпратен в компанията, е констатирал, че автобусът има валиден пътен лист с двама водачи записани за маршрута, единият, от които е управлявал по време на инцидента. Той има валидни карти за квалификация и за психологическа годност, както и валидна дигитална карта, в която се записва работното време на водача.
По думите на регионалния министър Николай Нанков пътната инфраструктура не е причина за инцидента на "Тракия", като анализ на характеристиките на участъка на катастрофата е показал, че той е в добро състояние от гледна точка на асфалтово покритие, маркировка и мантинели.

МВР отвори телефонни линии, където близки на пострадалите могат да получат информация за тях. Телефонните номера са 02 982 51 54 и 0889 94 42 60.
 

Коментари

Още от последните новини