Бъчварова доволна от нощния обход в Слънчев бряг: Вече има ред и спокойствие у хората

Бъчварова доволна от нощния обход в Слънчев бряг: Вече има ред и спокойствие у хората - E-Burgas.com

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова снощи изненада с всички с извънредни проверки на нощните заведения в Слънчев бряг, където лично отиде да се увери какъв е редът. Акцията е организирана от МВР и НАП, като сред проверените заведения бяха нашумелия клуб „4 You“, където беше прострелян Митьо Очите и дискотеките „Вижън“, „Планет“ и „Революшън“. В тях екипите на държавните институции, водени от вътрешния министър получиха отчет на оборотите и справка за наетите лица.

Бъчварова провери и контролно-пропусквателните пунктове в курорта, като определи като много продуктивен и успешен подходът приложен в Слънчев бряг през активния летен сезон. „Досегашната работа е довела до положителни резултати, а в търговските заведения имат по-висок оборот и в тях е въведен ред. Преди собственици и граждани се смущаваха от това, сега този проблем го няма. Хората се чувстват по-спокойни и сигурни, което е главната ни цел“, каза Бъчварова.

Тя заяви, че приложения в Слънчев бряг подход е една изключително добра практика, при която всички институции на местно ниво, имащи контролни функции работят заедно, координират усилията си и извършват съвместни проверки. Тя изрази и задоволството си от работата на полицаите и конкретно от действията на Директора на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов, който снощи бе плътно до нея. Бъчварова посочи, че иска да насърчи всички служители на реда да работят по досегашния начин, чийто резултат е повече от положителен и гарантира спокойствието и сигурността на почиващите в най-големия курортен комплекс в България – Слънчев бряг.

Коментари

Още от последните новини