Авaнтажа остава в ареста, имал 22 присъди зад гърба си

Авaнтажа остава в ареста, имал 22 присъди зад гърба си - E-Burgas.com

Пламен Желев бил пуснат от затвора през 2015 година

Окръжен съд - Бургас реши да остави за постоянно в ареста Пламен Желев - Авантажа, който е обвнияем, че в апартамент в "Меден рудник" е държал метамфетамин и канабис с цел разпространение.

Окръжният съд на Бургас достигна до извод за наличие на обосновано предположение, че Пламен Желев е автор на деянията, в извършването на които е обвинен. Видно от справката за съдимост, Пламен Желев има множество предходни осъждания (22 присъди) за престъпни деяния, засягащи широк кръг от обществените отношения.

Според съда е очевиден факта, че деецът демонстрира трайно установени престъпни нагласи, които са останали непроменени въпреки реализираната до момента наказателна репресия и се касае за личност с висока степен на обществена опасност. 

Незаконната дейност на обвиняемия, имаща за предмет наркотични вещества е трайна във времето, показател за което за съда бе че последното постановено осъждане на дееца от 2012 г. на Специализирания наказателен съд, установяващо участието на Пламен Желев в престъпна група, е създадена с цел осъществяване на престъпления по закона за наркотиците. По сведения на самия обвиняем, той е изтърпял наложеното му наказание „Лишаване от свобода" по цитираната присъда през 2015 г. Съдът взе предвид, че настоящото деяние е реализирано от обвиняемия само година по-късно след освобождаването му от затвора.

Съдът отчете също, че обвиняемият е без постоянна трудова заетост, дистанциран от семейството си и без постоянни доходи. Определението на Окръжен съд – Бургас  може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативен съд – Бургас.

 

Коментари

Още от последните новини