Асен Григоров за обвиненията към Гришо: Никой няма вина, че се е заразил, това е пандемия

Асен Григоров за обвиненията към Гришо: Никой няма вина, че се е заразил, това е пандемия - E-Burgas.com

 „Обвиненията към Гришо не са коректни. Съмнявам се да се е заразил първи с коронавирус, но дори да е така, това е пандемия и никой не носи вина, че се е разболял”, каза в ефира на „Здравей, България” Асен Григоров, главен редактор на сайта tenniskafe.com.

След като стана ясно, че най-добрият ни тенисист е инфектиран с COVID-19, бащата на Новак Джокович в прав текст атакува Гришо, че именно той е виновен за пламването на заразата на турнира в Загреб. Според него Григор не се е тествал преди това.

От екипа на Димитров контрираха с това, че на тенисиста не му е направен тест нито в Сърбия, нито в Хърватия. Освен това отговорността за безопасното провеждане на турнира е изцяло на организаторите. На това мнение е и Асен Григоров. Според него световната тенис общност с право критикува Джокович за организацията на турнира. „Тези прегръдки по летищата, дискотеки, целувки - не трябваше да се случват", каза той. 

„Турнирът се проведе в много особено време. Всички тенисисти бяха изолирани месеци наред. Не знаеха дали да тренират. Нямаше яснота за това как ще се развие епидемията. Когато се организира турнира, всички участници бяха ентусиазирани. Рекламната кампания мина на гърба на Григор. Това, което се случва бих определил като смесица между балкански страсти и фамилни пристрастия", поясни Григоров. 

Коментари

Още от последните новини