Арестуваните в Бургас били от "тежкия криминален контингент" и действали като по филмите

Арестуваните в Бургас били от

Крадците отмъкнали пари, злато и алкохол за 322 хил. лв. от четири обекта, в които проникнали през стените

Двама души са с повдигнати обвинения след вчерашнта полицейска акция в Бургас, съобщиха на извънреден брифинг от Окръжна прокуратура - Бургас. Те са родени през 1978 година и двамата са осъждани за кражби и документни измами, но единият от тях е реабилитиран. 

Двамата са участвали в общо четири кражби извършени през 2017 и 2018 година на територията на Бургас и Айтос, при които са задигнали пари, златни накити и алкохол на обща стойност 322 хил .лв.

Крадците са действали изключително професионално, призна директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов. По неговите думи не става въпрос за обикновено крадци, а за лица от "тежкия криминален контингент" с добри технически познания, разузнаване и логистика. За да проникнат в обектите те са разбивали стени с помощта на специален режещ инструмент, работещ с пропан бутан и кислород. След това са заглушавали охранителната система и са рязали необезпокоявано касите, в които са се съхранявали ценностите. Обектите са били предварително проучвани, както и маршрутите за бягство. 

На двамата е повдигнато обвинение за кражба в особено големи размери, за което те могат да лежат между 10 и 20 години в затвора, както и цялото им имущество да бъде отнето. 

 

Коментари

Още от последните новини