АПИ: На Гергьовден може да има проблеми с продажбата на винетки

АПИ: На Гергьовден може да има проблеми с продажбата на винетки - E-Burgas.com

Възможни са "частични" забавяния и прекъсвания в електронната система за събиране на пътни такси, които "да затруднят продажбите на електронни винетки и маршрутни карти". Това предупреждава Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Евентуалните проблеми се чакат между 17:00 и 19:00 часа, когато ще има актуализации в системата за събиране на такси от винетки и тол. Актуализациите няма да повлияят на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона, уверява АПИ.

За избягване на риска от проблеми с покупката на е-винетка за леки коли и на маршрутна карта за камиони и автобуси по време на предвидените актуализации, препоръчваме на шофьорите внимателно да планират пътуването си по републиканската пътна мрежа и да купят своевременно електронната си винетка или маршрутна карта, казват от АПИ.
 

 

Свързани статии
Задържаха контрабандни смартфони за 60 бона на границата с Турция АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Над 500 машини чистят пътищата в страната АПИ предупреждава шофьорите за влошаване на времето Трафик на границата с Турция в последния ден без тест за ковид АПИ се отчете: Над 16,5 млн. лв. приходи от такси за специално ползване на пътищата Васил Инджов: Всички трасета за камиони работят на "Капитан Андреево" АПИ: Нов хаос с е-винетките и през декември АПИ към шофьорите: Приготвяйте автомобилите за зимния сезон АПИ започва ремонт на 11,5 км за 13,4 млн. лв. между Сливен и Ямбол
Тагове
АПИ винетки
Коментари

Още от последните новини