АПИ: На Гергьовден може да има проблеми с продажбата на винетки

АПИ: На Гергьовден може да има проблеми с продажбата на винетки - E-Burgas.com

Възможни са "частични" забавяния и прекъсвания в електронната система за събиране на пътни такси, които "да затруднят продажбите на електронни винетки и маршрутни карти". Това предупреждава Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Евентуалните проблеми се чакат между 17:00 и 19:00 часа, когато ще има актуализации в системата за събиране на такси от винетки и тол. Актуализациите няма да повлияят на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона, уверява АПИ.

За избягване на риска от проблеми с покупката на е-винетка за леки коли и на маршрутна карта за камиони и автобуси по време на предвидените актуализации, препоръчваме на шофьорите внимателно да планират пътуването си по републиканската пътна мрежа и да купят своевременно електронната си винетка или маршрутна карта, казват от АПИ.
 

 

Свързани статии
АПИ вече е с нов шеф Комитова уволни и новия шеф на АПИ заради своеволия Шефът на "Автомагистрали": Изхарчени милиарди по безобразен начин Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на "Капитан Андреево" Зам.-министър Захари Христов: Винетките издържат тол системата у нас Две фирми, събиращи тол такси вместо АПИ, взели 57 млн.лв. комисионна Започнаха обученията за машинното гласуване в Бургас, Мария Нейкова тества първа Комитова: 900 души в АПИ отговарят за ТОЛ системата, а поддръжката е дадена на частна фирма Министър Комитова: Започнахме проверка на ТОЛ системата Новият шеф на АПИ: Има нарушения в ремонтите на "Тракия" и "Марица"
Тагове
АПИ винетки
Коментари

Още от последните новини