Ангелкова призна: Не знаех за акцията на Симеонов, не сме коментирали темата

Ангелкова призна: Не знаех за акцията на Симеонов, не сме коментирали темата - E-Burgas.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова не е била уведомена за нощната акцията на Валери Симеонов в Слънчев бряг, станала известна като "Тишина". Това призна самата тя в ефира на Нова ТВ, където бе поканена да коментиа летния туристически сезон и недоволството на бранша, които породиха проверките на вицепремиера в най-големия ни курорт. 

Ангелкова допълни, че все още "не е имала възможност да говори" с Валери Симеонов, след проверките миналата седмица. 

По думите й правилата трябва да се спазват, но е важен и начинът, по който се правят проверките. „Мислим за диалог и за това, да се намери баланс. Проверките по Черноморието трябва да не вредят на имиджа на курортите ни”, каза министърът по повод акциите в заведенията по морето и протестите на собствениците на заведения в Слънчев бряг. Ангелкова напомни, че имидж се гради трудно, а се разваля бързо.

Според нея равносметката от тези проверки ще се отразят и на следващия летен сезон. „Трябва да се реши статутът на националните ни курорти. Сега не се прави разлика между община и курорт”, добави тя. 

С определянето на статута на националните курорти ще може да отговорим на нуждите на туристите, които почиват в тях и на бранша. Регулацията ще бъде въведена с промени в Закона за туризма, като измененията трябва да са готови до октомври. Определянето на статута ще регулира всяка дейност, както инфраструктурата, така и архитектурната визия и градоустройствените параметри. Освен това ще се регламентира шумът, като могат да бъдат обособени отделни зони за отдих, за забавления и за търговия, уточни министърът. 

Коментари

Още от последните новини