Ананиев отнови отвори пазарите, но с едно условие

Ананиев отнови отвори пазарите, но с едно условие  - E-Burgas.com

Tърговците трябва да приберат сергиите си в дните от Разпети петък до Великден включително

Министърът на здравеопазването отмени забраната за работа на кооперативните пазари и цветни борси в страната като единствените дни, в които търговците трябва да приберат сергиите си в дните от Разпети петък до Великден включително.

Новата заповед на Ананиев идва, след като търговците и властите са създали добра организация и стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки на кооперативните пазари и цветните борси. Заповедта разрешава функционирането на пазарите и на Велики четвъртък - 16-ти април.

"Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17-ти до 19-ти април, включително. В този период търговските обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеките на територията на тези пазари могат да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки", пише в министерската заповед.

Свързани статии
Прокуратурата се самосезира след случая с търговия на кръвна плазма Обвиниха четирима за търговия с кръв от длъжници Пием по-малко бира и вино през последните три месеца Храните поскъпнали почти двойно, сиренето става лукс Търговци на плодове и зеленчуци протестират срещу нова наредба на БАБХ Падат цените на плодовете и зеленчуците Моловете в Бургас отвориха врати, но част от магазините в тях не Българите все по-често пазаруват от кварталния магазин за сметка на супермаркета Агнешкото на родния пазар е 99% българско Пазаритe отварят врати при строги правила
Тагове
пазари търговия
Коментари

Още от последните новини