Aло-измамниците остават зад решеките, мулетата им под домашен арест

Aло-измамниците остават зад решеките, мулетата им под домашен арест - E-Burgas.com
Бончо Недев и Васил Тодоров (вляво) получиха по-лека мярка за неотклоние, а Илиян и Красимир Илиеви (вдясно) ще останат в ареста

Красимир три пъти е бил осъждан за измами, а Илиян четири пъти е лежал в затвора

Районен съд – Бургас определи да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо братята Красимир и Илиян Илиеви На другите двама обвиняеми за телефонни измами, Бончо Недев и Васил Тодоров., съдът взе мярка за неотклонение „Домашен арест" с електронно наблюдение.

Красимир и Илиян са привлечени в качеството си на обвиняеми като извършители, докато Бончо и Тодор са само помагачи. 

Според Районен съд – Бургас на първо място четиримата. са привлечени като обвиняеми за тежко престъпление, което се наказва с „Лишаване от свобода" от една до осем години за обвиняемите Красимир и Илиян и респективно – с „Лишаване от свобода" от една до шест години за обвиняемите Васил и Бончо.

Събраните до момента доказателства сочат на обосновано предположение за извършено престъпление. В своите мотиви Районен съд – Бургас казва:

Преди всичко е редно да се посочи, че всеки от четиримата обвиняеми е привлечен в това процесуално качество по т.нар. „работно обвинение", понятие непознато на закона, но разпространено в практиката, особено при усложнени престъпни прояви, каквито понастоящем започват да се разследват. С други думи, безспорно предстои прецизиране на обвинението."

Според съдебната инстанция е налице реална опасност обвиняемите Красимир и Илиян да се укрият или да извършат друго престъпление, ако не бъдат задържани. Двамата обвиняеми разполагат с финансови средства и са мобилни, поради което могат да се укрият и да избегнат наказателна отговорност.  Красимир е реабилитиран, но е бил осъждан 3 пъти за измами. Илиян е бил осъждан 4 пъти за измами. При всяко от тези осъждания е лежал в затвора. 

Районен съд – Бургас прие, че Бончо Недев и Васил Тодоров са с по-ниска роля в извършените деяния. Двамата не са осъждани. Васил е на 70 години и е със сериозно влошено здравословно състояние. В този смисъл престоя му в арест би бил рискован за неговия живот.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в 3-дневен срок.

Коментари

Още от последните новини