Акция срещу нарушителите на пътя в Сливен, има отнет автомобил

Акция срещу нарушителите на пътя в Сливен, има отнет автомобил - E-Burgas.com

Акция срещу нарушителите на пътя се провежда в Сливен. Полицейските проверки са засилени от няколко дни. През почивните дни е имало и нощна акция, при която е бил отнет автомобил на шофьор, седнал зад волана с близо 1,5 промила алкохол. Екипите следят и за превишена скорост с нови камери.
 
„В събота е проведена Специална полицейска операция. От 250 проверени автомобила, един водач беше с алкохол над 1,2 и автомобилът му беше отнет, а тестът на друг шофьор показа 0,8 промила. Вчера, при рутинни проверки, установихме мъж, който управляваше след употреба на наркотици, оказа се, че и свидетелството му е подправено”, заяви комисар Димитър Кикьов от "Охранителна полиция" в ОД на МВР-Сливен.
 

Днес сутринта е стартирала нова специална полицейска операция. „Имаме установен водач с над 1,2 промила алкохол. Той е задържан и по случая е образувано бързо производство”, каза комисар Кикьов.
 
В събота през нощта са връчени 42 електронни фиша на обща стойност над 6000 лева.


Докато осъществявал контрол на екипите, комисар Кикьов е изпреварен от автомобил, движещ се с много висока скорост. „Успях да го догоня със скорост 160 км. Все още не разполагаме с технически средства, които да засичат скоростта по време на движение. Но водачът беше санкциониран”, обясни Кикьов.

Коментари

Още от последните новини