Ахмед Доган под заплаха да загуби сараите в Росенец и Бояна

Ахмед Доган под заплаха да загуби сараите в Росенец и Бояна - E-Burgas.com

 

В последните дни Ахмед Доган, основателят и почетен председател на ДПС, се оказа в центъра на поредната политическа буря. Според нови разкрития, той е на път да загуби своите луксозни имоти, известни като сараите в Росенец и Бояна. Тези събития са следствие от вътрешни борби за власт в ДПС, водени между Доган и Делян Пеевски.

Конкретната причина за това развитие е свързана с отстраняването на Доган от борда на директорите на ТЕЦ "Варна" от Данаил Папазов, който е близък до Пеевски. Папазов е предприел действия за прехвърляне на активите на ТЕЦ "Варна", включително и сараите, към компании под негов контрол. Тази промяна в собствеността е извършена бързо и без голяма публичност, като сега по документи Доган практически няма участие в тези ключови активи.

Сараят в Росенец, който доскоро беше един от символите на политическата мощ на Доган, вече е прехвърлен на компания, контролирана от Папазов. Въпреки че Доган все още обитава имота, има вероятност в близко бъдеще той да бъде принуден да го напусне, дори с помощта на частен съдебен изпълнител.

Тези действия са част от по-широка битка за влияние вътре в ДПС, където различни фракции се борят за надмощие. Възможно е тези събития да променят драстично политическата сцена в България, като се очаква да се отразят и на позициите на ДПС в националния политически ландшафт.

Времето ще покаже дали Доган ще успее да запази някакво влияние или тази загуба ще отбележи края на неговата политическа кариера.

 

Коментари

Още от последните новини