9 камери заснемат как двама ритат безпомощен човек над 5 минути!

9 камери заснемат как двама ритат безпомощен човек над 5 минути! - E-Burgas.com

Биячите питат полицаите: Ама още ли е жив?

[caption id="attachment_72908" align="aligncenter" width="520"]снимка: БЛИЦ снимка: БЛИЦ[/caption] Към 04:00 часа на 30 юли м.г. трима приятели отиват да си допият в заведение, находящо се на улица "Екзарх Йосиф" в Кърджали. Преди това те обиколили други заведения, където консумирали алкохол.
В последният нощен бар си разменят реплики с друга компания.
Към 5.30 часа единият от тримата решава да се прибере в Момчилград и тръгва към автогарата. Двамата му приятели остават вътре още час. Към 6.30 часа си тръгват и те. Лош избор прави един младеж от другата компания и също напуска в същия момент бара. Излизайки от заведението, той е нападнат от двамата на тротоара пред сградата на „Експресбанк".
В продължение на повече от 5 минути двамата нанасят множество удари по тялото и главата на К., дори и когато същият вече е паднал на земята в безпомощно състояние.
Прокуратурата е изгледала 9 броя дискове със записи от охранителни камери. Вследствие на изгледаното в обвинителния акт е записано следното:
- в 06:53 часа се вижда как двамата А. и А. нанасят юмручни удари на пострадалия К., като по-активен е единият от биячите. След като К. пада на земята, единият преустановява ударите си и започва да дърпа приятеля си, след което двамата излизат от обсега на камерите, а пострадалият остава да лежи на тротоара;
- в 06:53:53ч. двамата биячи се връщат при лежащия на тротоара К. и само единият започва да му нанася удари в главата, като другият го дърпа и опитва да го спре, след което двамата се отдалечават;
- в 06:54:40 часа двамата отново се връщат при лежащия К. и започват отново да му нанасят удари, основно с ритници, в областта на главата, като единият си сваля панталона и се опитва да уринира върху пострадалия, но не успява поради дърпането му от другия, след което двамата отново си тръгват. През цялото време се вижда настъпилата апноична пауза в дишането на К.;
- в 06:55:14ч. двамата пак се връщат и единият отново започва да му нанася удари с крак в главата. Когато единият от биячите се опитва да го спре, той посяга и на него, след което двамата излизат от обсега на камерите;
- около 3 минути по-късно, в 06:58:24ч., камерите отново заснемат как двамата се връщат при пострадалия и единият започва да рита К. в главата. Единият издърпва бияча и го отдалечава от пострадалия.
- в 06:58:36ч. един от биячите отново се връща, хваща пострадалия за колана и започва да го влачи по тротоара.
Около 07:00 часа приятелят на двамата биячи - Л., след обаждане по телефона от тях, се върнал от автогарата и на тротоара пред банката видял паднал на земята мъж. Приятелят му А. продължавал да го рита.
След няколко минути двамата биячи били задържани от пристигналите полицаи. При освидетелстването им в Центъра по спешна и неотложна медицина, когато подсъдимият А. разбира, че вътре е пострадалият К., той, пред двамата полицаи, заявява: „Ама той тука ли е, още ли е жив".
Вследствие на горепосочените удари, на К. били причинени множество наранявания, които са квалифицирани като средна телесна повреда. Той изпаднал в състояние на травматичен шок, довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота му.
Двамата – А. Ш. А. и Б. Ш. А, са подсъдими, но все още нямат влязла в сила присъда./24rodopi.com
Коментари

Още от последните новини