8-годишното момиченце, блъснато на зебра в Бургас - с травма на главата, помни всичко

8-годишното момиченце, блъснато на зебра в Бургас - с травма на главата, помни всичко - E-Burgas.com
Снимка: 24 часа

8-годишното момиченце, което снощи пострада на пешеходна пътека в Бургас, е с подутина на главата и комоцио, но си спомня всичко от инцидента. "Пресичахме заедно с мама на зелен светофар, когато една кола ни удари. Паднах, не усетих нищо. После мама ме вдигна на ръце и ме прегърна", разказва малката Тамара пред "24 часа".

Тя е била заедно с майка си, когато "Сеат Толедо" след ляв завой от ул. "Цар Борис I" връхлита и двете. Зад волана е 27-годишния Росен Т. Майката Атанасия Петрова също е паднала върху зебрата, но е само с охлузвания и синини.

Шофьорът, съвсем млад, беше с приятелката си, изглеждаше много притеснен, обясни, че не е успял да спре, разказа Атанасия Петрова.
Тя и Тамара са откарани до най-близкия медицински център от друг автомобил. Няколко човека се втурнаха да ни помагат веднага, благодарна съм им много, допълва Атанасия. Изследванията в МБАЛ-Бургас показали, че момиченцето няма сериозни травми, но от удара на главата в асфалта е получило комоцио. Тя ще остане няколко дни под наблюдение в неврохирургичното отделение с шеф д-р Николай Недев. След това ще минава и на периодични прегледи. Момиченцето е  второкласничка в ОУ "Георги Бенковски". За катастрофата вече е образувано досъдебно производство.  Във вторник в около 19.30 ч. в Бургас на зебра бе пометена още една жена, която е на лечение в хирургичното отделение на многопрофилната болница.

 

Коментари

Още от последните новини