552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат

552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат - E-Burgas.com

552 са новите случая на коронавирус у нас през последното денонощие при направени 8850 теста. Това сочат данните от Единния информационен портал. С това потвърдените случаи стават 211 503, като активните са 47 016. Починали са 61 души, с което смъртните случаи стават 8457.

Със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов част от противоепидемичните мерки в страната отпадат. По-голямата част от тях се отнасят до системата на образованието. Възстановява се обаче и плановият пример и плановата оперативна дейност в лечебните заведения у нас и комплексните онкологични центрове.

Присъствени приравнителни изпити при преместване на ученици или изпити за определяне на срочна оценка с повече от 25% отсъствия по даден предмет отново ще могат да се провеждат. 

Разрешават се и изпити за определяне на годишна оценка за ученик в самостоятелна или задочна форма на обучение, държавни изпити за придобиване на степен на професионална квалификация по теория и практика, индивидуални дейности, в това число писмени или практически изпитвания за текуща оценка при невъзможност за провеждане в електронна среда, индивидуални практически часове в предприятие или на територията на дадено училище, областни или общински кръгове на олимпиади, когато не могат да се организират онлайн. 

Във висшите училища се разрешават практически обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти, както и семестриални изпити, които включват практическа част  и не могат да се проведат в електронна среда. 

Всички дейности трябва да се повеждат опри спазване на противоепидемичните мерки.

Разхлабването на противоепидемичните мерки се случва на фона на положителните тенденции у нас за хода на епидемията в цялата страна. През последните седмици здравните власти отчитат все така висок брой на оздравели и заразени. Натискът върху лечебните заведения също намалява.

Свързани статии
Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Здравният министър: Държим пандемията на каишка Скочиха новозаразените в областта, четири общини с по над 10 нови случая Глътка въздух в региона: Едва 34 новозаразени с ковид, нито един смъртен случаи 88 са новозаразени в Бургаско, лек спад на новите случаи в страната Бургаска област осъмна с нови 110 случая на коронавирус Коронавирусът отново настъпва, Бургас е сред областите в червената зона 913 нови случаи на коронавирус у нас 105 нови души в Бургаско са с коронавирус, 1212 общо у нас Отново в изходна позиция: 131 нови случая на ковид в Бургас
Тагове
коронавирус мерки
Коментари

Още от последните новини