44 пенсионерски клубове ще получат финансиране по общинската програма „Активни пенсионери“

44 пенсионерски клубове ще получат финансиране по общинската програма „Активни пенсионери“ - E-Burgas.com

Общо 44 заявления на пенсионерски клубове са одобрени за финансиране по общинската програма „Активни пенсионери“, насочена към обогатяване на културния и спортния живот, както и на самодейни изяви на възрастните хора в Бургас. От тях 41 пенсионерски клуба са кандидатствали за финансиране на участия в национални фестивали и концерти, за осигуряване на средства за музиканти, хореографи и корепититори, доокомплектоване на народни носии и костюми, както и за закупуване на музикални инструменти.

Три са клубовете, които са посочили, че искат средства за заплащане разходите за проекти, които са насочени към развиване на културна дейност и за заплащане на разходи, свързани с провеждане на образователни курсове и спортни занимания с инструктор.

„Благодарение на тази програма художествената самодейност в клубовете се развива с чувствителни темпове, а това значително обогатява социалния и културен живот на възрастните хора в нашия град“, сподели кметът Димитър Николов, по чиято идея се реализира програмата.

Целта на „Активни пенсионери“ е да стимулира възрастните хора за повече физическа активност и за участие в художествено-творчески дейности, затова програмата ще продължи да осигурява средства и възможности за културна дейност на пенсионерските клубове и през следващата година.

Коментари

Още от последните новини