27% от населението на област Бургас е ваксинирано, близо 3000 души си сложиха бустерна доза

27% от населението на област Бургас е ваксинирано, близо 3000 души си сложиха бустерна доза - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

27.1% от населението на област Бургас е със завършен ваксинационен цикъл към днешна дата. Имунизирали са се общо 184 530, а 96 804 са с т.нар. "втора игла".

Вчера са били поставени 1 311 дози ваксини, като най-предпочитания препарат остава този на Pfizer-BioNTech, следван от Janssen-Cilag, от който се поставя само една доза. И днес пред кабинета на РЗИ-Бургас на ул. "Александровска" имаше опашка от желаещи да се имунизират.

Междувременно започва да расте интересът и към бустернета трета доза на ваксините. Таква са си поставили 2 915 души - предимно от рискови групи. 

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини