27% от населението на област Бургас е ваксинирано, близо 3000 души си сложиха бустерна доза

27% от населението на област Бургас е ваксинирано, близо 3000 души си сложиха бустерна доза - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

27.1% от населението на област Бургас е със завършен ваксинационен цикъл към днешна дата. Имунизирали са се общо 184 530, а 96 804 са с т.нар. "втора игла".

Вчера са били поставени 1 311 дози ваксини, като най-предпочитания препарат остава този на Pfizer-BioNTech, следван от Janssen-Cilag, от който се поставя само една доза. И днес пред кабинета на РЗИ-Бургас на ул. "Александровска" имаше опашка от желаещи да се имунизират.

Междувременно започва да расте интересът и към бустернета трета доза на ваксините. Таква са си поставили 2 915 души - предимно от рискови групи. 

Свързани статии
Ето къде ще работят изнесените пунктове за ваксиниране през уикенда Ваксинират възрастни хора директно в пенсионерските клубове в Бургас Ето къде може да се ваксинирате днес и утре 30 300 българи се ваксинираха вчера, 5 703 се заразиха СЗО: Омикрон е особено опасен за неваксинираните Опашки за ваксинация в Бургас: Желаещите за бустер са в пъти вече от тези за първа игла Над 300 души се ваксинираха в дежурните кабинети в област Бургас вчера 5524 са новите случаи у нас, над 35 хил. души са се ваксинирали Бургаските пенсионери с по-лесен достъп до ваксините Желаещи мога да се ваксинират и на 1 януари, ето къде
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини