18 години затвор за убиеца на Андреа от Галиче

18 години затвор за убиеца на Андреа от Галиче - E-Burgas.com

Присъда от 18 години затвор за убиеца Аксел Олеков на 18-годишната Андреа Руменова от село Галиче постанови Окръжният съд във Враца. Това е максимумът, който позволява законът за непълнолетни извършители, съобщава btv, Припомняме, че делото протече в съкратен режим - само за два дни съдът разгледа доказателствата и експертизите по делото, разпита свитедел и взе своето решение.

Прокурорът по делото е поискал 12 години затвор за убийството, извършено по особено мъчителен начин от Аксел Олеков и още 6 за всички останали деяния. Олеков беше с четири обвинения по случая. Най-тежкото беше умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Това престъпление е извършено, за да бъде прикрито друго - изнасилване.

Според обвинението, въпреки непълнолетието си Аксел е разбирал свойството и значението на извършеното и е мъогъл да ръководи постъпките си. Той се опитал да прикрие извършените престъпления. Вчера той призна убийството, но отрече изнасилването. Днес Олеков е изразил съжаление за стореното. Близките на Андреа продължават да настояват за промяна в закона и за доживотен затвор без право на замяна за подобни престъпления.

 

Коментари

Още от последните новини