Строителството на Океанариума в Бургас започва догодина?

Строителството на Океанариума в Бургас започва догодина?  - E-Burgas.com

Още в края на месеца започва разчистването и подготовката на терена, а идейният проект ще бъде представен по Коледа

Очаква се строителството на воден развлекателно-релаксационен комплекс парк "Океанариум" в Бургас да започне още през следващата година. Това става ясно от писмо от изп. директор на "Уотър Атракшънс Къмпани Плюс" АД Павел Сатонкин до Общински съвет - Бургас.

Инвеститорът уведомява местната власт какво е свършено дотук и какво предстои до края на годината 

На първо място е издаването от Уникредит Булбанк АД на Банкова гаранция за екологичен риск в размер на 500 000 лв. и предаването й на Председателя на Общински съвет Бургас. Също така на 16 октомври е изплатена сумата от 60 хил. лв. представляваща предсрочно плащане на дължимата за 2019 г. .

"Считаме, че с така направеното плащане гарантираме максимално интересите на Община Бургас за получаване на дължимата концесионна вноска за следващата година, като паралелно с това изразяваме готовността си да предоставяме банкова гаранция или да извършваме предсрочно плащане на дължимите концесионни такси и за всички следващи години за периода на действие на концесионния договор в уговорените в същия срокове." заявява Павел Сатонкин в писмото си. 

Очаква се идейният проект да бъде представен на 24 декември тази година. В момента по него се работи усилено от екипа на арх. Петков. 

Непосредствено в началото на месец януари 2019 г. ще бъде внесено искане за строеж на обекта. В края н месец ноември тази година ще започнат подготвителни работи по разчистване на терена и разстилане на депонирани земни маси в концесионната територия, като за целта възнамеряваме да поставим временна ограда и да осигурим необходимата за това строителна техника.

Писмото ще бъде разгледано от Постоянната комисия по правни въпроси към Общински съвет - Бургас.

 

 

Коментари