Зам.-главният прокурор: Задържан е собственикът на „Винпром” и още над 10 души

Зам.-главният прокурор: Задържан е собственикът на „Винпром” и още над 10 души - E-Burgas.com
БТА

Собственикът на „Винпром” Миню Стайков е бил задържан при акция на спецпрокуратурата, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Задържани са още над 10 души, сред които шофьор на камион и портиер. Обиски се извършват във „Винпром Карнобат”, „СИС Индустрийс” и „Топаз МЕЛ”, а разследването е за данъчни престъпления, пране на пари, държане на акцизни стоки без бандерол и незаконна фабрика за цигари.

Делото било образувано преди около два месеца, когато ГДБОП и спецпрокуратуата намерили фабрика за незаконни цигари в Карнобат. Оказало се, че синът на кмета на Карнобат Иван Димитров е собственик на сградата, в която се е помещавала фабриката. Тя била от затворен тип и никой не влизал и излизал от нея. Вътре работели арменци, имали там спални и фитнес. Димитров казал, че не е знаел за какво се използва сградата.

На място в Карнобат и околните населени места е зам-главният прокурор по разследването Борислав Сарафов, за да оказва методическа помощ. Правят се проверки на фирми от НАП и митниците. Проверява се и дали "Винпром Карнобат" е декларирал правилно пред държавата произведеното.

По думите му няма връзка между сегашното разследване и делото срещу семейство Арабаджиеви.

Коментари

Още от последните новини