Заложете на пчелен прашец „Пчелинъ“ за суперсили и чудесно здраве

Заложете на пчелен прашец „Пчелинъ“  за суперсили и чудесно здраве  - E-Burgas.com

Увлечени по вносните супер храни, често забравяме, че натурални и здравословни техни еквиваленти могат да се намерят на една ръка разстояние, при това доста по-евтино. Такава природна и изключително полезна храна е пчелния прашец.

Преди да разкажем за безценните качества на този уникален продукт на неуморните летящи работнички, нека проследим как се образува. След като съберат прашец от цветовете на растенията, пчелите го смесват със секрет на слюнчените си жлези и нектар. След това го овалват в мед и правят топчета с размер 1-2 мм. Така става пчелен прашец, или т.нар. перга, с който се хранят през зимата. Едно пчелно семейство добива един до седем килограма прашец на година.

Пчелният прашец се препоръчва на хора, страдащи или склонни към анемия, заради наличието на желязо, протеини, Б витамини и фолиева киселина - съставки, липсата на които води до понижаване на хемоглобина. Твърди се, че той е по-богат на протеини от който и да е животински източник. Съдържа повече аминокиселини от говеждо месо, яйца или сирене със същото тегло. Тъй като е богат на лицетин - органично съединение, играещо важна роля в метаболизма на мазнините и допринасящо за разтварянето на мастните и холестероловите плаки по стените на кръвоносните съдове, прашецът е изключително полезен при диети. Прибавянето му в храната ще подобри храносмилането и ще намали неприятното подуване на стомаха. Бори с лекота и алергии. А заради солидното количество витамини и минерали действа противовъзпалително и повишава имунната устойчивост на организма.

 За да сме сигурни обаче, че купуваме продукт, който ще ни достави всичките полезни вещества в него, е добре да подходим информирано в избора си. За първи път българска фирма дава възможност на потребителите лично да проверят какво консумират, преди още да са купили или опитали продукта. Чрез сканиране с мобилно устройство на специален QR код в горния десен ъгъл на етикета можем да проверим всички анализи и сертификати на всяка една партида мед, вложена в конкретното му производство. Фирмата, внедрила този уникален подход за качество е “Роял Бийс“, чиято марка „Пчелинъ“ е вече добре позната на пазара. Пчелният прашец с това име е създаден от специално подбрана селекция многоцветен прашец от най-добрите балкански и полски пчелини. Всички продукти „Пчелинъ“ са 100% натурални, без допълнителни термични обработки, без ГМО, без имитиращи подсладители, без оцветители, без изкуствени аромати.

Пчелният прашец „Пчелинъ“ и другите продукти от марката може да намерите в аптечната мрежа в цялата страна, благодарение на ексклузивния им дистрибутор на фармацевтичния пазар в България  - „Фаркол“АД. 

Галерия
Коментари