Задава се увеличение на пенсиите

Задава се увеличение на пенсиите - E-Burgas.com

Ще има увеличение на пенсиите, но от сметките ще зависи какво ще е то. Това обяви пред Нова тв депутатът от ДБ Мартин Димитров.

„Трябва да се правят срещи по-често, да се взимат общи решения, да няма индивидуални изпълнения.

Комуникацията вътре в коалицията драматично трябва да се подобри", допълни Димитров.  
Той коментира пост на лидера на ИТН Слави Трифонов.  „Продължаваме промяната” не се съобразяват, консултират, изказват се по теми неподготвени, смята Трифонов.

„Не се вади по този начин извън кухнята такъв казус, а се търси неговото решение. Нека търсим решенията, а не скандалите. Колкото може трябва да се свършат добри дела, докато го има това правителство и тази коалиция. Ситуацията е изключително сложна. Опозицията не е поискала нито един вот на недоверие. Ако искаха да управляват, щяха да са внесли много пъти””, призова Димитров.  

Коментира и последните решения на правителството за подкрепа на обществото.

„Всички мерки трябва да ги остойностим и да видим каква ще е общата сума и как ще се поеме от бюджета. Ако всичко е 2 милиарда, възможно е да бъде покрито от бюджета”, смята Димитров, който е и председател на Комисията по икономическа политика.

„Ние държим на прага за регистрация по ДДС. Прие се да бъде увеличен на 100 000. Но няма съгласие да бъде увеличен на 166 000 от първи януари 2024 г.”, каза още депутатът.  

Според него по отношение на тока, газа и парното има логика за диференцирано ДДС. „Това са регулирани пазари и ще се усети от всички. Намалението ще бъде 11%. Въпросът е за колко време да се намали”, каза депутатът.

Коментари

Още от последните новини