Задържаният за тероризъм в Бургас ще бъде конвоиран до спецсъда в София

Задържаният за тероризъм в Бургас ще бъде конвоиран до спецсъда в София - E-Burgas.com

И към този час 21-годишният Мохамед Абдулкадер е задържан в следствения арест в Бургас. Очаква се младежът да бъде конвоиран до Специализираният съд в София до събота сутринта, когато изтича и мярката му за задържане от 72 часа. Повдигнати са му обвинения за тероризъм.

А профилите в социалните мрежи на момчето са пълни с негови снимки с оръжия и военна техника. Мохамед обаче обяснил на своя служебен защитник, че е шокиран от тежкото обвинение. Той завършва Спортното училище в Бургас и е републикански шампион по борба, с множество награди от различни състезания.

Бившият треньор на Мохамед Николай Дочев сподели пред БНТ, че и той е шокиран от тези обвинения, тъй като го познава като добро момче, изключителен спортист, който обаче преди около две години се е отказал от спорта, тъй като е трябвало да замине при баща си в Сирия.

Вчера в сградата на ОД на МВР-Бургас са разпитани общо 14 души от обкръжението на Мохамед. През последните дни той живеел с майка си и леля си в апартамент в бургаския ж.к. "Меден рудник“, където изтърпявал карантина, след като се прибрал от Турция. Очаква се прокуратурата да даде повече официална информация в по-късните часове на днешния ден.

Коментари

Още от последните новини