Задържаха шофьора на автобуса, който прегази мъж и жена до Бургас

Задържаха шофьора на автобуса, който прегази мъж и жена до Бургас - E-Burgas.com
Архив dnes.bg

Шофьорът на турския туристически автобус, който снощи блъсна и уби на място двама души, е задържан за срок от 24 часа. Той е 33-годишен мъж от добирчкото село Къпиново и е шофирал с превишена спрямо пътните условия скорост в тъмницата. Той е тестван за алкохол и наркотици, но пробата е отрицателна.

Припомняме, че снощи, около 22:00 часа на пътя Бургас – Созопол, на около километър след пътен възел „Юг“ в посока Созопол, възниква ПТП с материални щети между„Ситроен Пикасо“, с бургаска регистрация, управляван от 46-годишна бургазлийка и „Фолксваген Голф 3“, с бургаска регистрация, управляван от 22-годишен мъж от село Росен, като по първоначални данни „Ситроен“-а е предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последван отзад от Голфа. Вероятно „Фолксваген“-а е застигнал и блъснал в задната дясна половина л.а. „Ситроен“, тъй като автомобила на 22 годишния мъж получил материални щети в предната лява част.

След допускане на пътния инцидент трите МПС спрели, като „Фолксвагена“ и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал л.а. „Ситроен“. Докато водачите оглеждали възникналите материални щети по л.а. „Ситроен“, автобус „Мерцедес Травега“, с турска регистрация, собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“ ги блъснал. От ПТП на място загинали двамата пешеходци – водачите на леките автомобили „Ситроен“ и „Фолксваген“.

В резултат на допуснатия тежък пътен инцидент пътя Бургас – Созопол е затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел „Юг“ - к-с „Меден рудник“ – с. Твърдица - Маринка – кв. Крайморие“ – Созопол.

Предстои извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието, като до тогава пътя Бургас – Созопол в района на местопроизшествието ще остане затворен.

Коментари

Още от последните новини