Задържаха двама, ограбили магазин за техника в центъра на Бургас (видео)

Задържаха двама, ограбили магазин за техника в центъра на Бургас (видео) - E-Burgas.com

Районна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.Т. и И.Т. -  непълнолетен. Те са обвинени за това, че противозаконно отнели чужди движими вещи от търговски обект.

Престъплението е осъществено на 16 януари в Бургас. То е квалифицирано по чл.195, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемите са счупили стъклената витрина на търговския обект, използвайки техническо средство, след което са проникнали в магазина. Отнели са два мобилни телефона и парична сума. Общата стойност на откраднатите пари и вещи възлиза на 608 лева.

Предстои Районен съд-Бургас да насрочи начален час на съдебното заседание, което ще бъде проведено днес.

Според записа от охранителните камери обирът е станал малко преди 21 часа на 16 януари. Двете момчета влизат в подлеза до Операта в центъра на Бургас, след което едното отива да провери дали от другата страна не влизат хора. През това време първият разбива стъклената врата на търговския обект, след което двамата влизат и награбват набързо каквото могат. От записа също така се чува, че алармата в магазина се е активирала. Момчетата носят качулки и маски, но въпреки това полицията е успяла да разкрие престъплението само за няколко дни. 

 

Коментари

Още от последните новини