Задържаха 57-годишен мъж за жестокото убийство в Стара Загора

Задържаха 57-годишен мъж за жестокото убийство в Стара Загора - E-Burgas.com

57-годишен мъж, който е криминално проявен и неосъждан, е задържан за жестокото убийство в Стара Загора. Наказанието, което го грози е от 10 до 20 години затвор, а при разследването ако се установи, че убийството е извършено с особена жестокост, може да бъде прецизирано и обвиняемият да бъде привлечен по чл. 116 от НК.

"Жертвата е мъж на 42 години от областния град, също криминално проявен, има семейство, не е обявен за издирване, а  двамата са се познавали добре, не са клошари.

Починалият е работил в чужбина и преди няколко седмици се е прибрал в страната. Извършителят все още не е признал вината си, събират се доказателства", обясни окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Снощи, след полунощ, случайни граждани са открили две ръце без дланите в кошове за боклук в старозагорския кв. „Три чучура“.

Веднага е установена самоличността на жертвата, направени са претърсвания и изземвания от адрес на евентуалния извършител. В апартамента са открити части от тялото на жертвата- торса, но без главата и долните крайници, предмети. На този етап не са открити дланите на жертвата.

"Тепърва обаче ще се установява дали в жилището е извършено разчленяването на трупа. Рано е да се посочи мотивът за жестокото убийство, но се предполага, че е от битов характер", посочи окръжният прокурор.

Кога е станало убийството ще стане ясно след експертизата на съдебните медици, но се предполага, че е отпреди няколко дни.

Коментари

Още от последните новини