За пореден път съдът отказа да пусне Миню Стайков, той наема адвоката на Платини

За пореден път съдът отказа да пусне Миню Стайков, той наема адвоката на Платини - E-Burgas.com
Снимка БТА

За пореден път Специализираният апелативен съд отказа да пусне от ареста бизнесмена Миню Стайков.

Той иска да бъде освободен, за да се лекува. След психиатрично изследване на Стайков станало ясно, че той се влошава, каза адвокатката му. И поиска специална експертиза, която да установи дали той може са продължи да стои там, защото е задържан повече от година. Това довело до симптоми на депресия и мисли на безнадеждност. Съдът обаче отказа, предаде БТА.

Прокуратурата твърди, че Стайков правел опити да натиска свидетели да не говорят по разследването. Той пък обясни, че го изнудвали за цигари, за да кажат истината, че е зле здравословно.

"Искам да бъда освободен, защото ми трябва рехабилитация. И тъй като става дума за счетоводство и експертизи, които са направени, няма с какво да попреча", каза Стайков.

В съдебната зала стана ясно, че разследването срещу него е удължено с още два месеца - до средата на септември. В същото време, вчера на Стайков били предявени по-прецизни обвинения, имало и нови разпити.

Стана ясно още, че алкохолният бос си е наел още един защитник - Винсент Солари, който е адвокат на футболната легенда Мишел Платини. Чуждият юрист обаче не се яви в съдебната зала днес.

Решението на съда, според който собственикът на винпром "Карнобат" може да извърши ново престъпление, е окончателно.

Десислава Димитрова/dir.bg

Коментари

Още от последните новини