Военноморските сили отбелязват 142 години от своето създаване

Военноморските сили отбелязват 142 години от своето създаване - E-Burgas.com

Военноморските сили отбелязват с поредица от събития 142 години от своето създаване. Честванията в Бургас започнаха с военен ритуал, поднасяне на венци и цветя пред моряшкия Паметника на моряка в Морската градина.

Годишнината бе отбелязана и със специална церемония във Военноморска база Бургас. Кметът Димитър Николов поздрави всички бивши и настоящи военни моряци.

„Уважаеми военнослужещи,

Поздравявам Ви по повод навършването на 142 години от създаването на Военноморските сили на Република България.

По този повод изразявам своята признателност към командването и личния състав за професионализма и достойното носене на службата.

Военноморските сили на Република България винаги са били пример за героизъм и чест при изпълнението на войнския дълг.

Продължавайте да носите с гордост и чест знамето на Военноморския ни флот и да пазите неговите традиции.

Пожелавам на всички бивши и настоящи военнослужещи от българския флот здраве и много успехи в личен и служебен план. Горд съм, че много от тях са бургазлии.“, каза в словото си кметът Николов.

По традиция от 1956 г. насам празникът на Военноморските сили се отбелязва през втория неделен ден на август. Ето какво още включва програмата за честванията в Бургас:

4 август 2021 г.

19.00-19.30 – Празничен концерт по повод празника на Представителния духов оркестър на Военноморските сили на Република България за гражданите и гостите на град Бургас, който ще се проведе в градинката до сградата на Община Бургас;

20.30-21.00 - Празничен концерт по повод празника на Представителния духов оркестър на Военноморските сили на Република България за гражданите и гостите на град Созопол, който ще се проведе в летен театър „Аполония“.

7 август 2021 г.

09.00 - 12.00; 14.00 - 17.00 – Разглеждане на кораби от състава на ВМС от граждани и гости на град Бургас в района на пристанище Бургас;

8 август 2021 г.

10.00 - 14.00 – Разглеждане на кораби от състава на ВМС от граждани и гости на град Бургас в района на пристанище Бургас.

Галерия
Коментари

Още от последните новини