Вижте уникалните творения на хората с увреждания в Бургас (СНИМКИ)

Вижте уникалните творения на хората с увреждания в Бургас (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Хората с увреждания от сдружението „Социален център-Бургас“ със сигурност практикуват най-добрите методи за интеграция и това са го доказвали през годините. Голям принос за това има и техният ръководител Марионела Стоянова, която успешно управлява сдружението от години.

Помещението, което обитават хората с увреждания в центъра на Бургас, разполага с любопитен интериор от творения, създадени от собствените им сръчни и амбициозни ръце. Те са изработили всякакъв вид предмети, обекти, природни забележителности и други неща по собствена технология от стари вестници.

Преди няколко години те гостуваха на популярния треньор Димитър Димитров – Херо, на стадион „Лазур“, в моментите когато футболният специалист водеше тежка борба с най-коварното заболяване и му подариха футболна топка, специално изработена от тях.

Наскоро сдружението се сдоби със специфична компютърна технология за обучение и адаптация на хора с увреждания след като година и половина прведе успешна кампания за събиране на пластмасови капачки, чрез която събраха средства за технологията.

Галерия
Коментари

Още от последните новини