Вижте преобразения "Дом на нефтохимика" в Бургас (снимки)

Вижте преобразения

Пълната промяна на Културния дом на нефтохимика вече е факт. Трябваше да отвори врати за празника на града, но заради сложната обстановка ще отложим откриването, посочва на стената си във фейсбук кмета Димитър Николов.

Сградата ще е още едно място за концерти, театри, кино, тренировки, обучения и различни културни събития. Тя е цялостно преустроена и в нея вече има няколко мултифункционални зали, с гримьорни, нови настилки, осветление, отоплителна система и озвучителна техника.

Зрителна зала също е изцяло обновена - с нови седалки, а днес монтираха и екран за кинопрожекции. Сцената е със специален механизъм, който позволява тя да се върти, за да се сменят декорите на представленията, вече има и оркестрина. В нов касов салон ще се предлагат билети за различни концерти, кина и театри.

Сградата е съобразена изцяло с нуждите на хората с увреждания. Два асансьора - от северната и от югоизточната част, осигуряват удобен достъп до всички помещения. Монтирана е рампа, обособени са специални места в зрителната зала и специализирани санитарни възли.

Обособено е вътрешно пространство за културни събития на открито през топлите месеци със сцена и пейки.

След отварянето на обновения Културен дом, пианото на обичания композитор Тончо Русев ще радва ценителите на музиката в камерната зала, а зрителната вече носи неговото име.

Изцяло преобразеното пространство и многофункционалните зали вече предизвикват интереса на ръководителите на клубове и школи в Бургас за народни танци, модерен балет, акробатика, спортни танци, курсове по пиано, рисуване и много други.

Сградата на НХК е построена през 1975 г. През 2012 г. pъĸoвoдcтвoтo нa "Лyĸoйл Heфтoxим Бургас" я дари на Община Бургас, което ни даде възможност да я ремонтираме със средства от спечелен европейски проект.

Галерия
Коментари

Още от последните новини