Валентин Радев: Мигрантският ръст се дължи на политическата нестабилност

Валентин Радев: Мигрантският ръст се дължи на политическата нестабилност  - E-Burgas.com
Снимка Юлия Лазарова, "Дневник"

Съмнявам се никой да не е спирал автобуса. Възможно е и да е бил пропуснат. По-скоро обаче е нелепа случайност. При така създалата се ситуация има чисто механични методи да бъде спряно превозно средство. Можели са да сложат шипове на пътя на втория или третия пункт. Така бившият вътрешен министър Валентин Радев коментира в ефира на NOVA его твърдението, че се справяме с миграцията е заради добрите дипломатически отношения между България и Турция.

"Мигрантският натиск и желанието да се печелят пари са в основата на инцидентите. Нарушителите са активни, когато ние спим. В последните месеци натискът се засили и вместо да се обучават полицаите, имаше репресии", смята Радев.

По думите му ръстът на мигрантския поток се дължи на политическа нестабилност. "Действия се предприемат постоянно, а не след като се случи инцидент", каза още Радев.

Свързани статии
Ръст на делата с мигранти и сделките с имоти на украинци и руснаци в Бургаско Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Бивш вътрешен министър: Трафикът с мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник Заловиха поредната група бежанци на магистрала "Тракия" Хванаха поредната група нелегални мигранти в Карлово
Тагове
катастрофа трапезица мигранти
Коментари

Още от последните новини