Ваксинирани лекарка и санитарка се заразиха с коронавирус

Ваксинирани лекарка и санитарка се заразиха с коронавирус  - E-Burgas.com

Лекарка от Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания в Хасково и санитарка от МБАЛ-Харманли са дали положителни проби за COVID-19 след първата доза на ваксинацията. Това съобщи зам.-директорът на РЗИ-Хасково д-р Станимира Тананова.

Позитивирането няма нищо общо с ваксинирането, категорична бе Тананова. По-скоро фактор за заразяването е бил, че те са били на първа линия в борбата с пандемията, обясни тя. Двете са на домашно лечение, в добро състояние и без усложнения.

Д-р Тананова добави, че засега медичката и санитарката няма да бъдат реимунизирани.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Водещи педиатри от цялата страна идват на конференция в Бургас Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа
Тагове
ваксини лекари
Коментари

Още от последните новини