В следващите дни започват да бистрят как да спасяват туризма

В следващите дни започват да бистрят как да спасяват туризма  - E-Burgas.com

Правителството ще подкрепи българския туризъм, като следващите дни ще бъдат разглеждани различни мерки. Това съобщи на поредния извънреден брифинг вицепремиерът Томислав Дончев.

От т.нар. тройна коалиция са на мнение, че трябва да се налага политиката с ваучери, но само за хора, които са си плащали социалните осигуровки. Ще настояват и за безплатни плажни чадъри, като компенсацията ще е от страна на държавата за сметка на концесионните такси.

Ще се удължи и правото на строителство в курортите при положение, че до 15 юни (датата на удължаване), няма как да има туристически сезон.

Предстои разглеждане на още мерки през май.

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
сезон туризъм море почивка
Коментари

Още от последните новини