В следващите дни започват да бистрят как да спасяват туризма

В следващите дни започват да бистрят как да спасяват туризма  - E-Burgas.com

Правителството ще подкрепи българския туризъм, като следващите дни ще бъдат разглеждани различни мерки. Това съобщи на поредния извънреден брифинг вицепремиерът Томислав Дончев.

От т.нар. тройна коалиция са на мнение, че трябва да се налага политиката с ваучери, но само за хора, които са си плащали социалните осигуровки. Ще настояват и за безплатни плажни чадъри, като компенсацията ще е от страна на държавата за сметка на концесионните такси.

Ще се удължи и правото на строителство в курортите при положение, че до 15 юни (датата на удължаване), няма как да има туристически сезон.

Предстои разглеждане на още мерки през май.

Свързани статии
Търсим всевъзможни начини за облекчено влизане на туристи Туристическият ни бранш: Много изоставаме от съседите, не сме активни! Руският черноморски флот започна учения в Черно море Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания Милион и половина българи планират море по нашето Черноморие Северното Черноморие посреща първи туристи по Великден Над 9000 мотористи от цялата страна откриват новия мотосезон Великден - тест за туризма по Черноморието Министерството на туризма дава още 8,8 млн.лв. на туроператори Ще бъде ли провален отново летният сезон?
Тагове
сезон туризъм море почивка
Коментари

Още от последните новини