В Росен се вдигнаха на бунт заради уволнени ромски учители

В Росен се вдигнаха на бунт заради уволнени ромски учители  - E-Burgas.com

Созополското село Росен се вдигна на бунт заради двама уволнени учители от ромски произход. Родители и деца се събраха в двора на школото в четвъртък и поискаха оставката на директорката Антония Лазова,тъй като според тях неправомерно е освободила преподавателите.

"Учителите са г-жа Сияна Иванова и г-н Бойчо Бойчев. Те познават добре децата ни и сме доволни от тях. Г-жа Иванова е израснала в селото ни, всички я познаваме", споделиха пред "Труд" родителите, които също са предимно роми. Те обвиняват директорката в расизъм.

Недоволните вече са събрали над 300 подписа в подкрепа на любимите си учители. Началникът на РУО в Бургас инж. Виолета Илиева не бе открита за коментар по случая.

"Протестът не е заради двамата учители. Протестът е много по- голям, защото директорката въобще не знае какво прави. Да, вярно аз съм назначила въпросните двама учители. Единият е с образование НСА, а учителката е пълна отличничка трети курс в БСУ. Това са местни хора, всички ги познават. Учителката работи прекрасно. И двамата са роми, но какво от това?", коментира бившата директорка на училището Фани Черноглазова.

Тя се оплака още, че са заключили пред нея училището и не са я допуснали вътре, при положение че е работила 20 години в него като директор.


 

Свързани статии
Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести Десетки доброволци запретнаха ръкави в чистене на Росенец ГЕРБ изпревари ДБ за комисията "Росенец" Димитър Найденов: Ивицата до Догансарай вече не е земеделска земя, а плаж Започнаха усилени ремонти в Немската гимназия (Снимки) Прогрес в Морското: Учениците ще се обучават в базата на Южнобългарския морски център Върховният съд отказа да спре вписването на "Росенец" като плаж Димитър Николов за юбилея на математическата: Вие сте престиж за Бургас! Община Бургас търси училищни лекари, дава 1350 лв. заплата Бойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари
Тагове
росен училище
Коментари

Още от последните новини