В Росен се вдигнаха на бунт заради уволнени ромски учители

В Росен се вдигнаха на бунт заради уволнени ромски учители  - E-Burgas.com

Созополското село Росен се вдигна на бунт заради двама уволнени учители от ромски произход. Родители и деца се събраха в двора на школото в четвъртък и поискаха оставката на директорката Антония Лазова,тъй като според тях неправомерно е освободила преподавателите.

"Учителите са г-жа Сияна Иванова и г-н Бойчо Бойчев. Те познават добре децата ни и сме доволни от тях. Г-жа Иванова е израснала в селото ни, всички я познаваме", споделиха пред "Труд" родителите, които също са предимно роми. Те обвиняват директорката в расизъм.

Недоволните вече са събрали над 300 подписа в подкрепа на любимите си учители. Началникът на РУО в Бургас инж. Виолета Илиева не бе открита за коментар по случая.

"Протестът не е заради двамата учители. Протестът е много по- голям, защото директорката въобще не знае какво прави. Да, вярно аз съм назначила въпросните двама учители. Единият е с образование НСА, а учителката е пълна отличничка трети курс в БСУ. Това са местни хора, всички ги познават. Учителката работи прекрасно. И двамата са роми, но какво от това?", коментира бившата директорка на училището Фани Черноглазова.

Тя се оплака още, че са заключили пред нея училището и не са я допуснали вътре, при положение че е работила 20 години в него като директор.


 

Свързани статии
Учениците се връщат в клас на 4 януари, но в зависимост от епидемичната обстановка Заради кризата с учители родители доброволци стават преподаватели в Бургас Министър Вълчев: Няма да има нулева година, на училище през лятото е последен вариант Задължителни маски в час, решават другата седмица Учители искат онлайн училище поне до края на годината Красимир Вълчев: Училищата последни трябва да затварят Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение 2 хил. деца пътуват до детска градина в друг град, 38 хил. - до училище далече от дома Разширяват базата на ПМГ и Френската с нов корпус Английската откри годината в новата сграда (Снимки)
Тагове
росен училище
Коментари

Още от последните новини