В "Изгрев" питат: Докога ще заобикаляме огради и купчини пръст до "Арена Бургас"?

В

Предстои строителят да разчисти терена, община Бургас умува за какво да го използва

Голям заграден терен създава неудобства на жителите на к-с "Изгрев" в Бургас. За това сигнализираха наши читатели, които живеят в близките жилищни сгради и ежедневно трябва да заобикалят оградите. Това продължава вече години наред, а решението на проблема се отлага, заради проточилото се строителство на Многофункционалната спортна зала "Арена Бургас", която отдавна трябва да бъде завършена.

"Това пространство от години стои неизползваемо, а сега има шанс там да се случи нещо хубаво. Изкопните дейности по строителството приключиха отдавна, но купчините пръст си стоят, както и оградите около тях. Нито е удобно за преминаване, нито е красиво като гледка и  само разваля пейзажа с красивата спортна зала, която изградиха до нас" споделиха жители на "Изгрев". 

Теренът е общински и се използва временно депониране на земните маси във връзка с изграждането на спортната зала, отговориха от община Бургас. Предстои строителят да го разчисти и подравни. От община Бургас все още не са взели окончателно решение за бъдещите си инвестиционни намерения за имота, но желанието им е това да е инвестиция, свързана с развитието на спорта.

Снимки от дрон показват мащабите на имота, който в действителност може да бъде използван за нещо, което да бъде от полза за жителите на к-с "Изгрев". 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини