В Бургас стартира кампания за превенция на разширените вени

 В Бургас стартира кампания за превенция на разширените вени - E-Burgas.com

 Запишете се за безплатен преглед на 5 или 6 октомври в МЦ "Д-р Маджуров"

В Бургас ще се проведат безплатни профилактични прегледи за пациенти със заболявания или оплаквания на вените. Те ще се извършат на 5-ти октомври от 15.30 до 20.00 часа и на 6-ти октомври от 08.00 до 20.00 часа в Медицински център "Д-р Маджуров".

Безплатните прегледи в Бургас са част от националната кампания за превенция на заболяването разширени вени, което стартира Фондация "Докосни щастието".

Безплатните профилактични прегледи ще бъдат извършени от д-р Асен Тодоров и неговия екип, които ще проверят с помощта на ултразвук състоянието на пациентите и ще дадат съответните препоръки за профилактика или лечение.

За безплатен профилактичен преглед в МЦ "Д-р Маджуров" можете да се запишете на телефони: 056 865 730 и 056 877 960.

Според специалистите профилактиката е най-добрият начин да се погрижим за здравето. Много по-лесно е да се предпазим от варикозното разширение на вените, отколкото да го лекуваме. Промяната в хранителния режим, редовните спортни занимания, кремовете за разширени вени и компресите имат само временен характер. Затова хората с предразположеност към това заболяване или тези, които вече имат проблеми с вените, се нуждаят от посещение при специалист и своевременно започнато лечение.

Варикозата не сe появява изведнъж на 30 или 40-годишна възраст. Ако човек има склонност към заболяването или ако вените са слаби, трябва да се вземат мерки на много по-ранна възраст. Всяка форма на варикозна болест трябва да се лекува, дори ако ефектът е 90% козметичен и само 10% лечебен.

Коментари

Още от последните новини