Увеличават ковид леглата в Бургас от понеделник

Увеличават ковид леглата в Бургас от понеделник - E-Burgas.com

От понеделник плановият прием и плановите операции спират в болниците, в онези региони, които са в червените зони по разпространение на заразата в страната, показа репортаж на БНТ.

Това вече е почти цяла България. Към днешна дата три четвърти от страната е в тревожната червена ковид зона - заболели над 120 души на 100 000 население. Няма обаче национална забрана за плановия прием и операции, а всеки областен щаб ще решава сам как да действа.

По-висока заболеваемост в последните дни и съответно нови ограничителни мерки. Този път само за болниците. Към днешна дата 14-дневната заболеваемост в цялата страна е 301 на 100 000 души. Това налага преустановяване на плановите операции и плановия прием в болниците в червените зони.

От заповед на директора на столичното РЗИ става ясно, че във всички лечебни заведения за болнична помощ и комплексните онкологични центрове в София се преустановява плановият прием с някои изключения.

Заповедта влиза в сила от понеделник.

За София- област, област Пловдив и в Бургас се увеличава броят на ковид леглата. За различен период от време се забраняват и свижданията в някои болници в страната.

Последните данни показват, че 5 области са в оранжевата и една в жълтата зона. Затова се стигна и до издаване на заповеди на различни места в страната. С новите мерки ще се избегне евентуален натиск върху болниците у нас.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Болници у нас пред закриване заради липса на лекари Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените
Тагове
легла болници ковид пациенти
Коментари

Още от последните новини