UEFA: Първенствата трябва да бъдат довършени

UEFA: Първенствата трябва да бъдат довършени - E-Burgas.com

УЕФА информира с писмо членуващите в организацията 55 държави, че ги призовава да не избързват с края на сезона, а да опитат всичко възможно първенствата да бъде доиграни, когато това е безопасно.

Всяко решение за отмяна на вътрешните състезания по футбол на този етап би било прибързано и необосновано, се казва в обръщението на организацията.

Подчертава се също, че класирането на отборите за европейските клубни турнири става чрез постигането на резултати, когато те са завършили в пълния си формат. Ако това условие не е изпълнено, УЕФА може да не допусне съответните клубове до участие в Шампионската лига и Лига Европа.

Вчера Белгия стана първата европейска държава, която преждевременно сложи край на сезона и Брюж бе обявен за шампион. В момента футбол на Стария континент се играе само в Беларус./ OFFnews.bg

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас
Тагове
футбол уефа спорт първенства
Коментари

Още от последните новини