Учителските заплати в Бургас нарастват с 20%

Учителските заплати в Бургас нарастват с 20%  - E-Burgas.com

Това трябва да мотивира повече млади хора да потърсят реализация в сферата на образованието

Кметът Димитър Николов и представители на учителските синдикати в Бургас подписаха споразумение към Колективния трудов договор в сферата на образованието.

В документа са договорени условията на труд и заплащане в учебните заведения в рамките на действащата система на делегирани бюджети и самоуправление. На подписването на документа присъства и зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева.

Споразумението към Колективния трудов договор регламентира увеличението на учителските заплати с 20 процента. Това от своя страна ще мотивира повече млади хора да потърсят реализация в сферата на образованието и в същото време ще даде допълнителен стимул на преподавателите с опит да развиват своята професионална квалификация, коментираха представителите на учителските синдикати.

По време на срещата представителите на администрацията и учителските синдикати обсъдиха теми, свързани с развитието на образованието, въвеждането на иновативни технологии в учебния процес и подобряването на инфраструктурата.

Коментари

Още от последните новини