Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение

Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение  - E-Burgas.com

Заради съмнения за заразени с коронавирус близки учениците си остават вкъщи

Училището в село Ново Паничареео стана първото училище в бургаска област, което минава изцяло на онлайн дистанционно обучение, съобщи bTV.

В училището в Ново Паничарево учат 68 деца, но заради съмнения за заразени с коронавирус близки повечето ученици си остават вкъщи.

„Направихме констатация, че е училището има само 5-6 деца и се стигна до сиryация, в която всички родители подписаха декларации и искаха да бъдат предприети едни превантиени мерки", обясни кметът на селото Яна Жекова.

Положителен тест от ученик засега няма, но роднини на три деца са настанени с коронавирус в болници в Бургас и Карнобат. Училището ще остане затворено поне за една седмица.

От днес по предложение на директорите и след разрешение от просветното министерство училищата могат да преминават изцяло или частично в дистанционна форма на обучение.

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Д-р Димитър Германов: Община Приморско записа успешна година, изпълнихме целите си Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Откриха новия учебен корпус и физкултурен салон на най-старото бургаско училище (Снимки) Коджакафалията подари на учениците си Център за космически изследвания за рождения си ден (Снимки) Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Най-големият крос триатлон у нас "Лъвско сърце" очаква рекорден брой участници
Тагове
приморско онлайн обучение училище ново паничарево
Коментари