Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение

Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение  - E-Burgas.com

Заради съмнения за заразени с коронавирус близки учениците си остават вкъщи

Училището в село Ново Паничареео стана първото училище в бургаска област, което минава изцяло на онлайн дистанционно обучение, съобщи bTV.

В училището в Ново Паничарево учат 68 деца, но заради съмнения за заразени с коронавирус близки повечето ученици си остават вкъщи.

„Направихме констатация, че е училището има само 5-6 деца и се стигна до сиryация, в която всички родители подписаха декларации и искаха да бъдат предприети едни превантиени мерки", обясни кметът на селото Яна Жекова.

Положителен тест от ученик засега няма, но роднини на три деца са настанени с коронавирус в болници в Бургас и Карнобат. Училището ще остане затворено поне за една седмица.

От днес по предложение на директорите и след разрешение от просветното министерство училищата могат да преминават изцяло или частично в дистанционна форма на обучение.

Свързани статии
Учениците се връщат в клас на 4 януари, но в зависимост от епидемичната обстановка Заради кризата с учители родители доброволци стават преподаватели в Бургас Министър Вълчев: Няма да има нулева година, на училище през лятото е последен вариант Задължителни маски в час, решават другата седмица Учители искат онлайн училище поне до края на годината В Росен се вдигнаха на бунт заради уволнени ромски учители МОН: Дистанционното обучение на места изглежда неизбежно И Красимир Вълчев под карантина, още не мисли да въвежда масово онлайн обучение Красимир Вълчев: Училищата последни трябва да затварят МОН с препоръки: Онлайн обучение първо при гимназистите
Тагове
приморско онлайн обучение училище ново паничарево
Коментари

Още от последните новини