Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение

Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение  - E-Burgas.com

Заради съмнения за заразени с коронавирус близки учениците си остават вкъщи

Училището в село Ново Паничареео стана първото училище в бургаска област, което минава изцяло на онлайн дистанционно обучение, съобщи bTV.

В училището в Ново Паничарево учат 68 деца, но заради съмнения за заразени с коронавирус близки повечето ученици си остават вкъщи.

„Направихме констатация, че е училището има само 5-6 деца и се стигна до сиryация, в която всички родители подписаха декларации и искаха да бъдат предприети едни превантиени мерки", обясни кметът на селото Яна Жекова.

Положителен тест от ученик засега няма, но роднини на три деца са настанени с коронавирус в болници в Бургас и Карнобат. Училището ще остане затворено поне за една седмица.

От днес по предложение на директорите и след разрешение от просветното министерство училищата могат да преминават изцяло или частично в дистанционна форма на обучение.

Свързани статии
Едва 30% от учителите са имунизирани, малко над 20% са преболедували ковид По 10-15 деца в клас учат в бургаските квартали Най-голямото училище в Несебър посреща учебната година с новоизграден кабинет Онлайн училище при 10% заразени ученици В Приморско отчетоха силен сезон, но загубите на основните туристи не могат да бъдат компенсирани Странни доводи в Приморско лишиха създаването на фондация за опазване на черната мида Родители искат присъствено обучение, плашат с протести Мощите на св. Ефрем Нови идват днес в Приморско Проверяват плаж в Приморско за нерегламентирани резервации на шезлонги Бургаският съд безпощаден към плажните крадци Николай и Стефана
Тагове
приморско онлайн обучение училище ново паничарево
Коментари

Още от последните новини