Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение

Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение  - E-Burgas.com

Заради съмнения за заразени с коронавирус близки учениците си остават вкъщи

Училището в село Ново Паничареео стана първото училище в бургаска област, което минава изцяло на онлайн дистанционно обучение, съобщи bTV.

В училището в Ново Паничарево учат 68 деца, но заради съмнения за заразени с коронавирус близки повечето ученици си остават вкъщи.

„Направихме констатация, че е училището има само 5-6 деца и се стигна до сиryация, в която всички родители подписаха декларации и искаха да бъдат предприети едни превантиени мерки", обясни кметът на селото Яна Жекова.

Положителен тест от ученик засега няма, но роднини на три деца са настанени с коронавирус в болници в Бургас и Карнобат. Училището ще остане затворено поне за една седмица.

От днес по предложение на директорите и след разрешение от просветното министерство училищата могат да преминават изцяло или частично в дистанционна форма на обучение.

Свързани статии
Терени, за строителство на хотели край Приморско се оказаха върху дюни Започнаха усилени ремонти в Немската гимназия (Снимки) Прогрес в Морското: Учениците ще се обучават в базата на Южнобългарския морски център Димитър Николов за юбилея на математическата: Вие сте престиж за Бургас! Община Бургас търси училищни лекари, дава 1350 лв. заплата Общински съвет - Приморско гласува Бюджет 2021 (НА ЖИВО) Пожар в Морския клуб в Приморско изпепели няколко лодки Пореден плаж на юг си търси стопанин Оставиха в ареста плажен крадец, тормозил Приморско цял месец Бойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари
Тагове
приморско онлайн обучение училище ново паничарево
Коментари

Още от последните новини