Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение

Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение  - E-Burgas.com

Заради съмнения за заразени с коронавирус близки учениците си остават вкъщи

Училището в село Ново Паничареео стана първото училище в бургаска област, което минава изцяло на онлайн дистанционно обучение, съобщи bTV.

В училището в Ново Паничарево учат 68 деца, но заради съмнения за заразени с коронавирус близки повечето ученици си остават вкъщи.

„Направихме констатация, че е училището има само 5-6 деца и се стигна до сиryация, в която всички родители подписаха декларации и искаха да бъдат предприети едни превантиени мерки", обясни кметът на селото Яна Жекова.

Положителен тест от ученик засега няма, но роднини на три деца са настанени с коронавирус в болници в Бургас и Карнобат. Училището ще остане затворено поне за една седмица.

От днес по предложение на директорите и след разрешение от просветното министерство училищата могат да преминават изцяло или частично в дистанционна форма на обучение.

Свързани статии
Общински съвет - Приморско гласува Бюджет 2021 (НА ЖИВО) Пожар в Морския клуб в Приморско изпепели няколко лодки Пореден плаж на юг си търси стопанин Оставиха в ареста плажен крадец, тормозил Приморско цял месец Бойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари Ропотамо преля, затвориха пътя Приморско - Созопол Учениците от 5 до 12 клас остават на дистанционно обучение и този месец Дете се рани заради необезопасени железа в двора на бургаско училище 91 гимназии ще имат ново спортно оборудване Седем души починаха от ковид в областта, ръст на заболелите в Приморско
Тагове
приморско онлайн обучение училище ново паничарево
Коментари

Още от последните новини