Учениците от Равда с инициатива за Апостола

Учениците от Равда с инициатива за Апостола - E-Burgas.com

В навечерието на 19 февруари, ръководството на училището в Равда провежда мероприятия по класове под надслов: „Поклон пред теб, Апостоле!”

И тази година, в знак на признателност към делото на един от най- великите българи, възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”  подредиха кът във фоайето на училището – портрет и информационни табла с биографични данни за Апостола. Предвиждат се и други инициативи, посветени на делото и героичната гибел на Васил Левски.

С единството на думи и дела, борецът за „чиста и свята република” е нравствен идеал на българина. Училищното ръководство на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” се стреми да приучава децата да следват заветите на Апостола и да осъзнаят принципите, изразени във вечните му слова:

„Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само мене си!“

„Дела трябват, а не думи!”

Свързани статии
24 ученици в Бургаско са се заразили с ковид през уикенда Бургаски ученици постигнаха нов международен успех Бум на заразата в училище: 36 ученици и 6 учители с ковид през уикенда в Бургаско И рибарите от Равда ще се сдобият с лодкостоянка Онлайн училище при 10% заразени ученици Учебната година започва присъствено Родители искат присъствено обучение, плашат с протести Община Созопол дава 500 лв. за идеен проект за паметник на Левски Равда ще отблежи празника си в дена на Света Параскева с богата програма Одобриха допълнителни средства за безплатно море за учениците
Тагове
равда ученици васил левски инициатива
Коментари

Още от последните новини