Учениците от Равда с инициатива за Апостола

Учениците от Равда с инициатива за Апостола - E-Burgas.com

В навечерието на 19 февруари, ръководството на училището в Равда провежда мероприятия по класове под надслов: „Поклон пред теб, Апостоле!”

И тази година, в знак на признателност към делото на един от най- великите българи, възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”  подредиха кът във фоайето на училището – портрет и информационни табла с биографични данни за Апостола. Предвиждат се и други инициативи, посветени на делото и героичната гибел на Васил Левски.

С единството на думи и дела, борецът за „чиста и свята република” е нравствен идеал на българина. Училищното ръководство на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” се стреми да приучава децата да следват заветите на Апостола и да осъзнаят принципите, изразени във вечните му слова:

„Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само мене си!“

„Дела трябват, а не думи!”

Свързани статии
Още 16 души с ковид влязоха в болница в Бургас, ръст на зарзени ученици Преустановяват учебните занятия на учениците от 5 до 12 клас в Бургас? Бургаски окръжен съдия представи съдебната власт пред ученици В Созопол откриват сметка за изграждане на бюст-паметник на Левски Бургас отдаде почит към делото на Апостола (Снимки) Отбелязваме 148 години безсмъртие за Апостола на свободата "Бургасбус" учестява автобусите със завръщането на учениците в клас Бойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари Ученици от Несебър спечелиха 60 медала на математическо състезание Красимир Вълчев: При завръщането на учениците в клас може да има недостиг на учители
Тагове
равда ученици васил левски инициатива
Коментари

Още от последните новини