Учениците от Равда с инициатива за Апостола

Учениците от Равда с инициатива за Апостола - E-Burgas.com

В навечерието на 19 февруари, ръководството на училището в Равда провежда мероприятия по класове под надслов: „Поклон пред теб, Апостоле!”

И тази година, в знак на признателност към делото на един от най- великите българи, възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”  подредиха кът във фоайето на училището – портрет и информационни табла с биографични данни за Апостола. Предвиждат се и други инициативи, посветени на делото и героичната гибел на Васил Левски.

С единството на думи и дела, борецът за „чиста и свята република” е нравствен идеал на българина. Училищното ръководство на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” се стреми да приучава децата да следват заветите на Апостола и да осъзнаят принципите, изразени във вечните му слова:

„Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само мене си!“

„Дела трябват, а не думи!”

Свързани статии
Ето как Бургас ще отбележи 150 години от гибелта на Левски Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа 60 отличници от ПМГ получиха награди от общината Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството
Тагове
равда ученици васил левски инициатива
Коментари

Още от последните новини