Учениците от Равда с инициатива за Апостола

Учениците от Равда с инициатива за Апостола - E-Burgas.com

В навечерието на 19 февруари, ръководството на училището в Равда провежда мероприятия по класове под надслов: „Поклон пред теб, Апостоле!”

И тази година, в знак на признателност към делото на един от най- великите българи, възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”  подредиха кът във фоайето на училището – портрет и информационни табла с биографични данни за Апостола. Предвиждат се и други инициативи, посветени на делото и героичната гибел на Васил Левски.

С единството на думи и дела, борецът за „чиста и свята република” е нравствен идеал на българина. Училищното ръководство на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” се стреми да приучава децата да следват заветите на Апостола и да осъзнаят принципите, изразени във вечните му слова:

„Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само мене си!“

„Дела трябват, а не думи!”

Свързани статии
Над 24 хил. ученици прекрачиха прага на класните стаи в Бургас (Снимки) Солидно присъствие на КАТ и полиция около училищата и детските градини Учебната година започва без маски и тестове Прегледаха близо 2800 бургаски ученици за гръбначни изкривявания и затлъстяване Започва кандидатстването в училищата след 7 клас Над 17 хил. ученици и учители отиват на безплатно море Бургаски ученици са вицешампиони на националните параолимпийски игри Български ученици от Братислава са на гости в Бургас, посещават забележителности Кметът награди над 300 ученици, които помагаха на европейското по ушу Организират безплатни консултации за ученици след 12 клас
Тагове
равда ученици васил левски инициатива
Коментари

Още от последните новини