Ученици се докоснаха до работата в Районната прокуратура (Снимки)

Ученици  се докоснаха до работата в Районната прокуратура (Снимки) - E-Burgas.com

Ученици от бургаското СОУ „Кирил и Методий“ посетиха деня на  отворените  врати  в Районна прокуратура – Бургас. Прокурори и служители запознаха десетокласниците с работата и функциите на магистратурата.

На учениците бяха показани кабинетите на прокурорите и работните места на  служителите в деловодството. Младежите и девойките  влязоха в съдебна зала, видяха и специализираната стая за работа с деца участващи в съдебен процес.

По време на нарочна дискусия те имаха възможност да задават въпроси  свързани с работата на Прокуратурата. Част от питанията бяха свързани с така наречените киберпрестъпления. Гостите поискаха да научат, какво се квалифицира като такова престъпления, начините и способите  по които те са разследвани.

Друга тема, която прикова интереса на учениците бе престъпленията свързани с държане и разпространение на наркотични вещества. Прокурорите запознаха гостите с вредите, които носи употребата на наркотични вещества, както и  с наказателната отговорност , която води след себе си държането и разпространението на наркотици.

Ръководителят на Надзора за законност и закрила на малолетните и непълнолетните лица запозна младежите  с предизвикателствата в работата му.

Видимо доволни от беседата учениците напуснаха Съдебната палата в Бургас, като обещаха да спазват законите и реда в страната ни.

Галерия
Коментари

Още от последните новини