Ученици от Несебър събраха 1745 лв. в благотворителен базар

Ученици от Несебър събраха 1745 лв. в благотворителен базар - E-Burgas.com

1745 лв. е сумата, събрана на традиционния благотворителен базар в СУ „Любен Каравелов“, организиран  в навечерието на най-светлия християнски празник – Рождество Христово.  Проявата бе посветена на 140 – та годишнина от откриването на българско училище в Несебър. Базарът бе посетен от кмета на Несебър Николай Димитров в присъствието на директора на училището Ирина Велкова. Градоначалникът  похвали участниците в акцията за положения труд, за красивите и оригинални изделия и пожела успех на инициативата.

Събраните средства от благотворителен  базар ще бъде предоставени на талантливи ученици на училището, участници в олимпиади, състезания, конкурси. Част от сумата ще бъде използвана и за подготовката за отбелязване на 140-ата годишнина на СУ „Любен Каравелов“.

Благородната инициатива е организирана от БМЧК – Несебър, ученически съвет, с подкрепата на ръководството на училището, учителския колектив, родители.

Свързани статии
Изградиха дългоочакваното пристанище в Несебър, плаващи пристани и кей за 121 лодки очакват рибарите Тони Димитрова, Стефан Илчев, Мустафа Чаушев и много други пеят за Георги! Малката Теди се бори за живота си, нека помогнем! Благотворителен турнир в Бургас събра над 10 хил. лева Събраха 6000 лв. за малкия Илиянчо от Черноморец, но са необходими още средства за лечението му Обзор в трескава подготовка за летния сезон (Снимки) Стотици гуми, железа и кофи извадиха от дъното на морето край Несебър Ученици от СУ "Любен Каравелов" за пореден път прославиха Несебър И Несебър прие новия си бюджет, над 78 млн.лв. в рамката за 2022 Отново протести в Несебър срещу високите цени на горивата
Тагове
базар благотворителност несебър
Коментари

Още от последните новини