Убийците от Негован в съда: Съжаляваме, виновни сме...

Убийците от Негован в съда: Съжаляваме, виновни сме... - E-Burgas.com

Етикетът на бидоните издал извършителите

Съдът остави в ареста обвинените за убийството на мъж и жена, чиито тела бяха открити край Негован.

Междувременно в съдебната зала стана ясно и как точно разследващите са стигнали до извършителите, и то преди да разберат кои са жертвите, съобщи Нова тв. 

Пред журналисти 44-годишният Георги Нанчев и 39-годишният Пламен Шляпашки запазиха пълно мълчание. В съдебната зала също бяха лаконични. Нанчев каза единствено, че съжалява. А Шляпашки: „Каквото и да кажа, знам, че съм виновен, затова няма какво да кажа”. И двамата обаче поискаха от съда да ги пусне под домашен арест.

В съдебната зала стана ясно, че етикетите на бидоните, в които били сложени разчленените тела на жертвите, издали извършителите. Именно от него полицаите разбрали, че бидоните се произвеждат в Румъния, открили вносителя, а оттам - и магазинът, в който се продават. От охранителните камери в търговския обект пък видели и колата, с която дошли купувачите. А от регистрационния номер стигнали до името на Пламен Шляпашки.  Така след шестдневно наблюдение на предполагаемите извършители се стигна до ареста. А заради жестокостта на убийството са назначени множество експертизи. Сред тях и психиатрична. Съдът определя убийството като дръзко и брутално.

Коментари

Още от последните новини