Убиецът от Церковски ще лежи в затвора доживот

Убиецът от Церковски ще лежи в затвора доживот - E-Burgas.com

По внесен от Окръжна прокуратура – Бургас обвинителен акт бе наложено наказание „доживотен затвор“ спрямо Алекси С. Той е подсъдим за това, че умишлено е умъртвил 65-годишен мъж. Престъплението е осъществено на 27 март в село Церковски, общ. Карнобат. То е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.12, предл.1, вр. чл.115, вр. чл.29, ал.1, б.„б“ от НК, тъй като е извършено при условията на опасен рецидив. 

По време на разследването е установено, че убийството е извършено с нож, с който е нанесен удар в лявата гръдна половина на пострадалия. Престъпното деяние е осъществено в къща, обитавана от подсъдимия, след като той и пострадалият консумирали алкохол. Алекси С. има множество предходни осъждания, търпял е и ефективни наказания „лишаване от свобода“.  

Тялото на жертвата бе открито в югоизточния край на селото от 83-годишен мъж, който веднага сигнализирал в полицията. При извършения първоначален оглед полицейските служители открили прободна рана в дясната част на тялото на мъжа, както и следи от кръв по дрехите му. Убиецът бе задържан за по-малко от 24 часа. Той е осъждан многократно за телесни повреди и опит за убийство.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.      

Коментари

Още от последните новини