Три спортни събития привличат гости в Бургас през уикенда

Три спортни събития привличат гости в Бургас през уикенда  - E-Burgas.com

Три мероприятия от спортния календар на Община Бургас ще се проведат през уикенда. Европейската седмица на кинологията стартира от утре, събота, и ще продължи до 10 юли в Морската градина и кв. „Крайморие“. Изложбите започват от 17 часа, а входът за участниците е от 16 часа.

2 юли - CACIB За купата на кмета на Бургас и Шампионат на Украйна;

3 юли - CACIB Европейски шампионат и Шампионат на България;

6 юли CACIB За купата на Husse и Шампионат на Франция;

9 юли - CACIB Ден на дружбата и Шампионат на Унгария;

10 юли - CACIB Световна купа 2022 и Шампионат на Аржентина.

На изложбите ще присъстват гости от Полша, Молдова, Украйна, Русия и България. Ще има и придружаваща програма по послушание, защита и спорт с кучета с участието на спортисти от Гранични войски на Република Молдова и финалистката на България търси талант Дария Иванцова.

В събота ще се проведе и Олимпийски крос триатлон „Лъвско сърце Утопия“ по следната програма:

Стартът на събитието е в 9:00 часа, а финалът в 10:00 часа. Локацията за плуване е акваторията на пристанище "Ченгене скеле". Стартът на етап плуване е от малкия плаж от северната страна на „Ченгене скеле“. По маркирано трасе с шамандури ще влязат приблизително 400 плувци. Те ще преплуват 2 обиколки по 750 метра с преминаване през акваторията на пристанище „Ченгене скеле". По тази причина ще бъде въведена временна организация на движението. Ще бъде затворена пътната отсечка от хижа „Странджата“ до Нефтено пристанище Лукойл, покрай Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“.

Третото мероприятие също е максимално атрактивно. На местността "Шилото" в комплекс "Меден рудник" отново в събота е състезанието по планинско колоездене DH Burgas 2022. Ще се включат само лицензирани спортисти от цялата страна, което е предпоставка за максимално екстремно каране и висок адреналин за участници и зрители. "Шор Инвейдърс" е сред фаворитите за призовите места. Бургаският клуб е главен организатор на проявата. Началото е в 13:00 часа, а церемонията по награждаване ще се проведе между 14:00 и 14:30 часа.

Свързани статии
Невероятна програма и много емоции очакват публиката на откриването „Купа Бургас 2022“ Първата рожба на конната база - Мона Лиза, се завръща у дома за „Купа Бургас 2022“ Георги Базотев: Конният спорт премахва колебанията, прави децата решителни Атрактивни тренировки с най-елитните коне у нас привличат бургазлии към конната база Бургазлийка спечели сребърен медал на републиканското по фехтовка Бургаската спортна гимнастика с медали от държавното Над 4000 бургаски деца взеха участие в празниците на спорта (Снимки) Бронз за ватерполистките на „Черноморец“ Бургаски гимнастици с успешно класиране на държавното първенство Млад талант ще защитава честта на бургаската борба в Баку
Тагове
спорт
Коментари

Още от последните новини