Треньорът на Живко Гюров: Титлите в България вече не са достатъчен стимул за него

Треньорът на Живко Гюров: Титлите в България вече не са достатъчен стимул за него - E-Burgas.com

Да стане шампион на България вече не е достатъчен стимул и мотивация за Живко. Това заяви Васил Вълков, който е стари треньор на боеца от бургаския клуб "Интер 92" Живко Гюров, който стана бронзов медалист на Световното за деца и юноши в Италия- в стил лоукик в кат. 51 кг. Днес спортният талант бе награден от кмета Димитър Николов за постигнатия успех. Николов също така обеща Общински съвет да гласува увеличение в бюджета за допълнителна спортна подготовка на клуба.

В състезанието в Италия Живко се състезавал с още 2500 деца и юноши от цял свят, като в своята категория е трябвало да се изправи срещу 8 съперника от световни сили като Иран, Южна Корея, Турция, Русия и Казахстан. Най-тежки били битките срещу турчина и срещу руснака, от когото Живко отпаднал. Сблъсъкът обаче бил много оспорван, като съдията дори на два пъти вдигнал ръката на нашето момче.

Живко Гюров има впечатляваща кариера въпреки крехката си възраст. Миналата година той стана пети в Европа, а през 2016 година бе втори в света на световното първенство в Ирландия.

Коментари

Още от последните новини