СЗО: Омикрон е по-заразен, но с по-леки симптоми от Делта

СЗО: Омикрон е по-заразен, но с по-леки симптоми от Делта - E-Burgas.com

Ръководителят на Световната здравна организация заяви, че вариантът Омикрон на коронавируса изглежда по-заразен, но като че ли предизвиква по-леки симптоми от варианта Делта, предаде Франс прес.

"Предварителните данни от Южна Африка навеждат на мисълта, че рискът от повторно заразяване с Омикрон е по-голям, но повече данни са необходими, за да се направят по-категорични заключения. Също така някои елементи ни карат да смятаме, че Омикрон предизвиква по-леки симптоми от Делта, но също е твърде рано да бъдем сигурни в това", каза Тедрос Аданом Гебрейесус на пресконференция на СЗО в Женева.

За да стане по-ясна картината, шефът на СЗО призова всички страни да дадат своя принос, като предоставят на СЗО данните, с които разполагат.

Свързани статии
Новият омикрон вече е у нас Вече е открит новият вариант на ковид Проф. Генчо Начев: Петата вълна си отива Над 8000 са новозаразените у нас Омикрон вече доминира у нас Омиркон вече преобладава у нас Заразените с Омикрон вече са повече от тези с Делта Проф. Аргирова: Делта и Омикрон циркулират едновременно у нас Вирусолог с тежки прогнози: Тепърва ще плащаме цената на ковид Предвиждат увеличение на ковид зоните
Тагове
омикрон
Коментари

Още от последните новини