Светлослав, който спасява животи на плажа без заплата

Светлослав, който спасява животи на плажа без заплата  - E-Burgas.com

Това е историята на един спасител доброволец. Светослав пази един от най-опасните плажове у нас. Неговата история започва на 20 юли 2012 г. - Илинден - денят, в който морето взима жертви, разказва NOVA.

В този ден двама мъже - Петър Тодоров и Христо Стефанов, почиват заедно със семействата си на плаж Липите в Синеморец. Двамата виждат две давещи се деца. И успяват да ги спасят, но пък губят своя живот.

"Тези хора са го направили впускайки се в нещо непознато. Нещо, което има голям шанс да ги убие и наистина така се е случило. И това са герои", заявява Светослав Стоянов. 

В този момент той е спасител на съседния плаж и решава, че от следващата година ще пази дотогава неохраняемия плаж Липите. За да преживява поставя  касичка, в която всеки да оставя, колкото реши. А за трите години, в който Светослав е на плажа е спасил 15 човека. Последно е спасил мъж, чиято жена е била бременна. За три години на плажа няма удавен човек и така до миналия вторник, когато морето взима първата си жертва, докато Светослав в е на пост. Спасителят допоследно вярвал, че ще може да спаси удавника, но в крайна сметка губи битката за живота му, което изключително много го разстройва. 

Светлослав живее в скромна каравана без електричество и удобства в близост до плажа, но признава, че това не го притеснява, тъй като я използва единствено, за да нощува. 

Коментари

Още от последните новини