Стоян Копривленски не успя да вземе реванш в Китай

Стоян Копривленски не успя да вземе реванш в Китай  - E-Burgas.com

Родната кикбокс звезда Стоян Копривленски загуби и реванша срещу канадеца Джош Джоунси. Година и половина след първия им мач, който канадецът спечели, двамата се изправиха един срещу друг в галавечер от елитната верига Glory в Китай.

За съжаление обаче и този път победата отиде за Джоунси с 2:1 съдийски гласа. Дискусионно решение, защото Копривленски бе боецът, нанесъл доста повече удари в мача. Така българинът вече има актив от 4 победи и 4 загуби в най-сериозната кикбокс верига Glory.

Мачът между двамата отново бе изключително атрактивен и равностоен. Първият рунд бе категорично спечелен от родния кикбоксьор, който нанесе 31 удара, срещу само 5 за канадския му съперник.

За съжаление във втория рунд Джоунси отвърна добре и стоеше отлично на ринга, като на два пъти успя да свали Копривленски на земята. В единия от случаите обаче ставаше въпрос за подхлъзване. Третият рунд бе най-интересен в мача, като и двамата успяха да нанесат няколко доста добри удара. Копривленски и Джоунси по веднъж паднаха на земята, а в крайна сметка показателите за точните удари бяха доста повече за българина.

Това обаче не бе достатъчно за победата, която съдиите отново присъдиха на канадеца.

Източник: corner.dir.bg

Коментари

Още от последните новини