Станимир Рагевски убил и разчленил тялото на Юмер в бургаски апартамент на 4 август

Станимир Рагевски убил и разчленил тялото на Юмер в бургаски апартамент на 4 август  - E-Burgas.com

Към този момент няма доказателства за това, че друг човек е помагал, подбуждал или склонявал за извършване на убийството

"От доказателствата, които сме събрали до настоящия момент е установено, че пострадалият Юмер Мехмед е убит от Станимир Рагевски посредством огнестрелен изстрел на 4-ти август, като в период от няколко дни, обвиняемият по делото е съумявал е да направи опит да укрие трупа чрез разчленяване."

Това заяви наблюдаващият прокурор по делото Десислава Трифонова на днешният извънреден брифинг, в който взеха участие още окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

"В продължение на няколко дни извършителят е посещавал жилището, в което е извършено убийството и е извършвал разчленяване на трупа. След това останките са сложени в множество малки чували, събрани в три големи такива. В последствие с помощта на празни бидони въпросните чували са изнесени от жилището, натоварени са на автомобил и са оставени на мястото, където ги намерихме" заяви старши комисар Калоян Калоянов.

От прокуратурата отрекоха на този етап да има втори задържан и заподозрян за жестокото убийство. Разпитват се много лица, но в качеството им на свидетели. Към този момент обаче няма доказателства за това, че друг човек е помагал, подбуждал или склонявал за извършване на убийството.

Рагевски първоначално е бил с повдигнато обвинение за отвличане, което по-късно е прераснало в обвинение за убийство. То е извършено на територията на град Бургас в обитаемо жилище, собственост на Станимир Рагевски и жена му. 

Разчлененото тяло на Юмер беше открито късно снощи в близост до централния път между Долно Езерово и Братово. До откриването му се стигнало след усърдната работна на всички служители в ОДМВР-Бургас, съобщи прокурор Георги Чинев. Не е ясно обаче дали самият Рагевски е заявил къде е скрил трупните останки. 

Сигнал за изчезването на Юмер е бил подаден от неговата приятелка на 6-ти август, че от два дни той е в неизвестност. Пет дни по-късно е задържан Станимир Рагевски, който първоначално е бил обвинен в отвличане. 

Към момента няма информация за връзка между случая с изчезналата преди десет месеца Теодора Бахлова и убият Юмер Мехмед, но от прокуратурата заявиха, че работят по всички версии. 

"Работим в тази посока. При достатъчно доказателства ще има реакция от наша страна" заяви прокурор Чинев.

От прокуратурата отрекоха да има теч на информация във връзка с появилото се в медийното пространство твърдение, че има втори задържан за съучастие в убийството и разчленяването на трупа на Юмер. 

Коментари

Още от последните новини